Travel Blog
04 Ocak 2008
Korkmaz Ahmetoğlu'nunkalp nakli yapılan amcası, Marmara Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde yatıyor. Ahmetoğlu, iki gündür kendisine temin etmesi için verilen malzeme listesini tamamlamaya çalışıyor.
29 Aralık 2007
Uçak kazalarının ardından sık sık haberlerde bahsi geçmeye başlayan ve kazanın nedenlerinden biri olarak gösterilen Aletli İniş Sistemi'nin (ILS) ne olduğunu İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği Bölümü'ne sorduk.
16 Aralık 2007
Atlasjet ön ödeme yapıyorIsparta'da düşen Atlasjet uçağında ölen 57 kişinin yakınları dava açmaları için avukatların kuşatması altında. Atlasjet ise 25 bin YTL ön tazminat ödemesi yapmaya başladı bile. Düşüş nedeniyle ilgili araştırma sürerken, ilk günden bugüne birçok iddianın ortaya atılması kafaları karıştırdı. Pilotlar suçlandıKazayı aydınlatacak karakutunun bozuk olduğu söylendi. Pilotu suçlayanlar çoğunluktaydı, kimine göre kalp krizi geçirdi, kimine göre 'bilinci kayboldu.' Hukukçular: "Kurumlar sorumluluğu birbirine yıkmak için elinden geleni yapar. Uçak kazalarıyla ilgili artık bir içtihat oluşmalı."
13 Aralık 2007
Birleşmiş Milletler'in (BM) öncülüğünde Bali'de düzenlenen 'İklim Değişikliği Konferansı'nda ABD günün ve konferansın en büyük fosili seçildi.
10 Aralık 2007
Tuzla Umur Deresi'ne boya, mermer gibi ürünlerin imalatının atıkları dökülüyor.Burası Tuzla, burada kirlilik serbestTuzlalılar yaklaşık bir yıldır sabah dayanılmaz bir kokuyla uyanmaktan dertli. Kokunun arkasında derin bir çevre sorunu gizli: Dünyanın sayılı metropollerinden İstanbul'un yanı başındaki organize sanayi bölgelerinde arıtma yetersiz.
03 Aralık 2007
Coşkun Keserci, bir trafik mağduru. Başından geçen olaylar, 'film gibi'. Keserci, anneannesi ve kalp krizi nedeniyle de teyzesinin ölüm haberlerini alıp, cenazeleri için Sinop'a gidiyor.
01 Aralık 2007
Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Engin Arık, Isparta'da düşen uçağa, yine bir bilimsel araştırma için bindi. Uçak düşerken, 'tarihin en büyük deneylerinden biri' olarak...
27 Kasım 2007
Nükleer Santral Yasası'nın TBMM'de ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasının ardından, Türkiye'nin 'ilk nükleer santralı' için geri sayım başladı. Yarın Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nda (TAEK) yapılacak toplantıda santral kuracak şirketlerde aranacak güvenlik ve teknoloji kriterleri açıklanacak.
20 Kasım 2007
Yaklaşık 10 yıl önce imzalanıp 2005'te yürürlüğe giren Kyoto Protokolü'nün miadının dolmasına dört yıl kala Türkiye'den protokole taraf olmakla ilgili açıklama geldi.
18 Kasım 2007
Türkiye'de meslek hastalıklarıyla ilgili veriler, AB ortalamasına göre "iş sağlığımızın oldukça iyi" olduğu sonucunu ortaya çıkardı. Ancak uzmanlara göre, görünen bu olumlu verilerle, gerçek arasında dağlar kadar fark var.
15 Kasım 2007
Henüz sekiz aylık Efe, İstanbul Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü koridorlarında babasının kucağında oturuyor. Yüzündeki maskeden, buraya her gün gelen yüzlerce hastadan biri olduğu hemen anlaşılıyor.
13 Kasım 2007
Meteoroloji günler öncesinden lodos uyarısı yapmıştı. Ancak İstanbullular bu kadarını da beklemiyordu. Sabah İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) iskelelerine giden vatandaşlar 'Kötü hava nedeniyle seferlerimiz iptal' yazısıyla karşılaştı.
13 Kasım 2007
En son Joaquin Cortez'in Harbiye'deki gösterisiyle dans severlerin flamenkoya doyduğunu sanmıştım. Ancak Türkiye'ye ilk defa gelen Carmen Mota'nın Fuego'su, asi adımlarıyla gösteriyi izleyebilen şanslı flamenko severleri büyüledi.
10 Kasım 2007
Nükleer santral yasası çıktı. Denenmiş en son teknolojinin kullanılacağını açıklayan TAEK Başkanı Çakıroğlu: "Yetişmiş 1000 personelle hazırız."
09 Kasım 2007
100 bin karşı imzaNükleer Karşıtı Platform'un 100 bin imza toplayıp durdurmaya çalıştığı yasa, Meclis'te jet hızıyla görüşüldü. CHP, yasanın Türkiye'yi yabancılara bağımlı kılacağını savundu. Meclis'e sesini duyurmaya çalışan çevrecilere, Ufuk Uras destek verdi. En son teknoloji değilİTÜ Enerji Enstitüsü ve Nükleer Araştırmalar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Atilla Özgener'e göre küresel ısınmaya karşı çare, nükleer enerji. Ancak Özgener, "Bu yasayla son teknoloji olan dördüncü değil, ikinci-üçüncü nesil santral kurulur" diyor.
06 Kasım 2007
Türkiye'nin altın zenginliğini özel sermaye eliyle değerlendirmek isteyen Enerji Bakanlığı, rezerv tespit edilen yerleri birer birer ihaleye çıkarıyor.
05 Kasım 2007
12 Eylül sonrası Türk siyasi hayatında ciddi roller oynayan ve tedavi gördüğü ABD'de hayatını kaybeden saygın siyasetçi ve fizikçi Erdal İnönü dün toprağa verildi. Teşvikiye Camii'ndeki cenaze namazına CHP lideri Baykal'la eski ve yeni muhaliflerinin yanı sıra, bakanlar, siyasi liderler ve TSK'nın komuta heyeti katıldı. İnönü'nün yaşamı boyunca birleştirmeye çalıştığı solun bölünmüş görüntüsü, namazdan mezarlığa kadar her an gözlenebiliyordu.
03 Kasım 2007
Balya'nın çölü andıran maden atığı bulunan topraklarında tek ot yok.Balya, Kaz Dağları'nın kuzeyinde. Fransızlar 1860-1940 arası kurşun ve çinko çıkardı, 4 milyon ton zehirli atık bırakıp gitti. Şimdi iki şirket atıkta cevher arayacak.
28 Ekim 2007
Enerji Bakanı Güler, 'Kaz Dağları'nda Madencilik, Turizm ve Çevre' paneline gittiği Çanakkale'de, Kaz Dağları'nda altın aramaya itiraz eden çevreciler ve halkın protestosuyla karşılaştı. Genç, yaşlı yaklaşık 1500 kişi, 'Altın madenciliğine hayır' dedi.Güler, "Hepsi hormonsuz" diye sunulan zeytin sepetini, "Sizden enerji almaya geldim" diyerek kabul etti. Çevrecilere 'ajan' demediğini belirten Güler, "Bilgi kirliliği var. Halka rağmen bir şey yapılmaz" dedi.*** * *** * *** * *** * *** * *** * *** * ***Güler: Halka rağmen bir şey yapılmazBakan Güler, panele katılmadan önce helikopterle Kaz Dağları üzerinde havadan inceleme yaptı. Kaz Dağları'nı Radikal'le gezen Güler, bölgedeki maden faaliyetleri konusunda bilgi kirliliği olduğunu söyledi.
26 Ekim 2007
Tartışmada sınır yokMaden şirketleri tam sayfalık haritalı ilanlarla, "Çalıştığımız yer Kaz Dağı değil" dedi. 18 Mart'tan Prof. Türkeş: "Dağ bir sistem, tüm çevresiyle değerlendirilir, sadece Milli Park kısmıyla değil." Jeoloji mühendisi Öngür: "Bu, kelime oyunu."