Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

ARŞİV

Türkiye

20 Ekim 2007

Halk istemezse altın çıkarmayız

Kaz Dağları'ndaki şirketKaz Dağları'ndaki arama çalışmalarına tepki büyürken, Koza Altın'ın yöneticisi Sivrioğlu, "Altın bulsak da, halk karşıysa çıkarmayız" dedi. Uzmanlar, tartışmanın siyanür üstünden yürütülmesine karşı: "Kontrollü kullanılırsa, zarar vermez."

Radikal'de Gör

Türkiye

19 Ekim 2007

Kaz Dağları'nı savunmak dış güçlere alet olmakmış

Enerji Bakanı, çevre ve doğayı savunanları ajanlıkla suçladıÖnceki gün ima ettiEnerji Bakanı Güler, Kaz Dağları'ndaki altın arama çalışmalarının zararlarına dikkat çekenlere tuhaf bir eleştiri yöneltti. Bakan, önceki günkü, "Başka madenler de var ama konu altın olunca farklı bir davranışla karşılaşıyoruz, bir başka mekanizma işliyor" sözlerini özel bir vurguyla yineledi.Dün açıkça söylediBakan'ın dünkü sözleri: "Dikkat ederseniz konu altın olunca ortalık karışıyor. Konu altın olunca, ülkemizin zenginliğine müsaade etmek istemeyen dış kaynaklı bazı grupların etkinliğinin olduğunu düşünüyorum. Çevre gibi bir konuda bölge halkının hassasiyet göstermesi de bizi mutlu etti."

Radikal'de Gör

Türkiye

18 Ekim 2007

Kaz Dağları milli park olsun

36 yerinde sondaj varMitolojide 'Bin pınarlı İda' olarak geçen, oksijen deposu Kaz Dağları'nın yüzde 70'i Çanakkale'de. Balıkesir'deki kısmı milli park. Çanakkale tarafında 10 firma, 36 noktada maden arıyor. Bölge şimdiden delik deşik edildi, asırlık ağaçlar kesildi. 'Ruhsat vermeyin'Kaz Dağları milli park ilan edilirse, madenciler bölgeden gidecek. Çanakkale'de valilik, belediyeler ve sivil toplum örgütleri, bunun için Çevre ve Orman Bakanlığı'na başvurdu. Enerji Bakanlığı'ndan da yeni maden arama ruhsatı verilmemesi istendi. Bir gram altın, yarım ton su"Bir gram altın için yarım ton su gerek" diyen uzmanlara göre madenlere ruhsat verilirse su kaynakları hem kuruyacak hem de siyanürle zehirlenecek. Ormanlar yok olunca bölge erozyon ve sellerle yüz yüze kalacak.

Radikal'de Gör

Türkiye

17 Ekim 2007

Kaz Dağları'na resmi inceleme

Bakanlık ses verdiÇevre Bakanlığı, Kaz Dağları'ndan yükselen sese kulak verdi. Bakanlık, Türkiye'nin oksijen deposu sayılan dağlardaki altın arama çalışmalarını incelemek üzere heyet görevlendirdi. Heyet, aramaların çevreyi nasıl etkilediğini kontrol edecek.

Radikal'de Gör

Türkiye

16 Ekim 2007

Doğayı katlettirmeyiz

TEMA, DİSK, KESK dahilKaz Dağları'nda altın madeni işletmek isteyenlere karşı sivil toplum ayaklandı. Belediyeler, meslek odaları, TEMA, DİSK ve KESK dahil 30'a yakın örgüt, 'Çanakkale Çevre Platformu' adıyla bir araya geldi. Balıkesir'de 24 örgütPlatform, Enerji Bakanı Güler'in 27 Ekim'de Çanakkale'deki toplantısına katılmama kararı aldı. Balıkesir'de de 24 örgüt ortak hareket edecek. Örgütler, "Kaz Dağları'nı kaybedersek çocuklarımız bize 'Yazıklar olsun' der. Herkes taraf olmalı" diyor.

Radikal'de Gör

Türkiye

15 Ekim 2007

Kaz Dağlarına kıymayın

10 maden firması dünyanın en yeşil dağını delik deşik ediyor36 bölge kazılıyorHomeros'un İlyada'sına konu olan, dünya üzerinde sadece burada yetişen 47 bitki türüne ev sahipliği yapan Kaz Dağları ölüm kalım mücadelesi veriyor. Altın, bakır, kurşun gibi madenleri aramak için 36 değişik noktada sondaj izni alan 10 firma aralıksız çalışıyor. 'Burada maden var' sonucu çıkar ve hükümet izin verirse Kaz Dağları 'boz dağlar' olabilir.Eylemler yapılacakBayramiç'te sadece sondaj çalışmaları için onlarca ağaç kesilmiş. Küçükkuyu'da da ardıç ağaçları dozerlerle sökülmüş. Köylerin suları çamurlu akmaya başlamış. Bir araya gelen belediye başkanları "Maden çıkarma izni verilirse hayvancılık, tarım biter. En büyük çevre eylemine hazırlanıyoruz" diyor.

Radikal'de Gör

Türkiye

09 Ekim 2007

Nükleer santral için geri sayım başlıyor

Türkiye, Çernobil kâbusunu hâlâ Karadeniz'deki kanserden ölümlerle birlikte anarken, hükümet, nükleer santral kurma yolunda kararlılıkla ilerliyor. Nükleer Enerji Yasası 17 Ocak 2007'de çıkmış, ancak eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in vetosuyla karşılaşmıştı. Sezer'in, santralı kuracak...

Radikal'de Gör

Türkiye

08 Ekim 2007

Kader kurbanları

Alaska Kurdu felçli Lucy yürüteci sayesinde hayata tutundu.Yedikule Hayvan Barınağı'na sığınan köpeklerin öyküleri yürek burkuyor. Sahibi Pitbull Funda'yı dövüşmeyi reddettiği için öldürmek istemiş. Golden retriever Kont, hastalanınca ölüme terk edilmiş.

Radikal'de Gör

Türkiye

06 Ekim 2007

Halk panikte

Kıraç çok dertliOnlar, Namık Kemal Mahallesi'nden, Serhat'ın arkadaşları. Arkadaşları öldükten sonra da köpeklerle iç içe, oyunları sürdü.Büyükçekmece sınırlarındaki 30 bin nüfuslu Kıraç beldesinin en büyük sorunu başıboş köpekler. Hayvan barınağında 3 bin 500, sokakta 700'ü aşkın köpek var. Bölge beş aydır karantinada. Sık sık aşı için hastanelere taşınan halk panik içinde: "Çocukları dışarı çıkaramıyoruz. Bir an önce önlem alınsın." Temel bilgilerSabunlu su, aşı, serumTürkiye'de kuduz, gelişmiş ülkelere göre yaygın. Britanya, Japonya, Belçika, Finlandiya, Fransa, Norveç, Portekiz, İspanya, İsviçre ve İsveç hastalığı yok etti. Kuduza karşı ilk olarak yaranın bol sabunlu suyla temizlenmesi gerekli, aşı programı da gecikmeden başlatılmalı. Isırık baş bölgesindeyse serum da şart.

Radikal'de Gör

Türkiye

04 Ekim 2007

Başbakan yanlış biliyor

Kota polemiğiKADER Başkanı Gülbahar, Başbakan Erdoğan'dan, siyasette temsil edilebilmeleri için kadın kotası uygulanmasını istedi. Gülbahar "Ruanda'da bile var" deyince Erdoğan tepki gösterdi: "Ruanda mı olmak istiyorsun, Avrupa'da kota var mı, Fransa'nın kotası kaç?"98 ülkede varErdoğan'ın sözleri konu hakkındaki bilgisinin yanlış olduğunu gösteriyor. Kadınların siyasette temsil edilebilmeleri için toplam 98 ülkede kota uygulaması var.Büyütmek için tıklayınız Almanya, Fransa, Yunanistan, Avusturya, İspanya gibi pek çok Avrupa Birliği üyesi de bu ülkeler arasında.'Cehalet diz boyu'Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Sarıhan "Hükümette cehalet diz boyu. Avrupa'da iki ülke hariç her yerde kota var" dedi. Gülbahar: "Kendisi seçim öncesi '81 ilden kadın vekil çıkartacağım' demişti. Bu da bir kotadır."

Radikal'de Gör

Ekonomi

30 Eylül 2007

'Maket'ten ev aldılar, dernek kurup eylem yaptılar

Halkalı'daki 'Soyak Olimpiakent' sakinleri, maket üzerinden satın aldıkları evlerin artık güvenli bir yer olmadığını öne sürerek TOKİ ve SOYAK A.Ş.'yi protesto etti.

Radikal'de Gör

Türkiye

30 Eylül 2007

Satranç ustası Kübra

İşçi kızı Kübra, "Başarımı çok çalışmama ve ailemin verdiği desteğe borçluyum" diyor.16 yaşındaki Kübra Öztürk piyonları eline aldığında sekiz yaşındaydı. Hocası, "Bu kızda iş var" dedi, ailesi de destek verdi. Kübra ilk turnuvasında dünya dokuzuncusu oldu. Üst üste iki kez 16 yaş altı Türkiye şampiyonu olan Kübra, Teksas Üniversitesi'nden 40 bin dolarlık burs kazandı. Dünya Satranç Federasyonu FIDE de Kübra'ya 'usta' unvanı verdi.

Radikal'de Gör

Türkiye

28 Eylül 2007

16 yıllık dostluğa ilan

Oran, dostu Oskar'ı kaybetti.'Oskar'a hüzünlü vedaBolulu işadamı Umut Oran, 16 yıllık dostu Japon kurt köpeği 'Oskar'ın ölümünü gazetelere verdiği ilanla duyurdu: "Vefalı dosta veda ve teşekkürler. Oskarım vefat etmiştir... Hayat arkadaşım köpeğim, sadık, sabırlı, sevgili Oskarım ebediyete göç etmiştir..."

Radikal'de Gör

Türkiye

25 Eylül 2007

Gözü kesen binaya girer!

'Güvenlik'te sınır yokİstanbul'daki Sun Plaza'ya çalışanlar göz taramasıyla giriyor. Ziyaretçilerin de irislerinin fotoğrafı çekiliyor. Uygulamadan rahatsız olanlar da var. Prof. Şahin, "Bu sistemler, özgürlükle güvenliği karşı karşıya getiriyor. Yasal düzenleme şart" diyor.

Radikal'de Gör

Türkiye

25 Eylül 2007

Tasarruf ilk bulutla unutuldu

Susuz geçen yaz döneminde çağrıları dikkate alan İstanbullular yağışlı havalarla birlikte tasarruftan vazgeçti. İSKİ'ye göre su tasarrufu kesildiği için, yağışlı günlere rağmen barajlarda su seviyesi düşmeye devam ediyor.

Radikal'de Gör

Türkiye

20 Eylül 2007

Türüt 'arkadaş' duvarıyla ifade verdi

Adliye önünde Türüt şovDink'in katil zanlılarını öven şarkıyı söyleyen İsmail Türüt ve söz yazarı Arif Şirin ifade verdi. Türüt'le adliyeye gelen yaklaşık 25 'arkadaşı' basını tehdit edip arbede çıkardı.

Radikal'de Gör

Türkiye

19 Eylül 2007

Bozacının şahidi şıracı

Faal bir başkan!Şarkıcı İsmail Türüt'ün, Dink'in katillerini öven türküsünü 'yurtsever' bulan İzmir Baro Başkanı Nevzat Erdemir'in sicili: 2004'te seçilince baronun İşkence Önleme Grubu'nu kapattı. 2005'te avukat Kemal Kerinçsiz'in bir mitingine katıldı. 2006'da ise İP'in 'Talat Paşa Komitesi'ni katılıp Doğu Perinçek'le birlikte İsviçre'ye gitti...Herkese şarkı!İsmail Türüt'ün tepki toplayan şarkısının yazarı, 'ülkücü şair' Ozan Arif. Türüt, 10 yıl önce RP'li Şevki Yılmaz'a türkü yaktı. Parti kapatılınca, Türüt, ülkücü mafya Sedat Peker için de bir parça yaptı. Katillere övgüden önceki eseriyse Bağımsız Rize Milletvekili Mesut Yılmaz'a yazdığı şarkı oldu.

Radikal'de Gör

Türkiye

18 Eylül 2007

Okullar açıldı, dur-kalk çilesi başladı

Sokaklarda üniformalı öğrenciler, yollarda servisler, her köşe başında trafik polisi, havada helikopterler... Yollara dökülen İstanbullunun dün sabah karşılaştığı manzaraydı bu. Okulların açıldığı ilk gün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yoğun önlemleri trafikte çok büyük krizlerin olmasını...

Radikal'de Gör

Türkiye

16 Eylül 2007

Taksim'de iftar bir başka

Hayırseverlerle belediyenin ortak iftarı, Beyoğlu yoksullarına sıcak yemek demek.Ramazan manzaralarıİstanbul'un merkezi Taksim'de iftar vakti renkli görüntülere sahne oluyor. Gezi Parkı'ndaki evlendirme dairesinde 300 kişilik yer için uzun kuyruklar oluşuyor. Sırada 'Pala Şair' gibi simalarla tinerciler de var. 1500 kişi de kumanyasını alıp çıkıyor.

Radikal'de Gör

Türkiye

15 Eylül 2007

1600 kişilik iftar çadırında yemek kokusuna hazin öyküler karışıyor

Yedi çocuğuyla kuyruğa giren Zahide anne... Ayakta durmakta zorlanan 'yalnız' dede... Sıcak yemek kokularını içlerine çeken çocuklar...

Radikal'de Gör

Türkiye

12 Eylül 2007

Metrobüsle tanışmaya dört gün kaldı

Dünyanın en büyük metropollerinden İstanbul, okulların açılacağı 17 Eylül Pazartesi günü metrobüsle (lastik tekerlekli metro) tanışacak.

Radikal'de Gör

Türkiye

03 Eylül 2007

Dünya gençleri 'çevre' için buluştu

ABD, Çin, Nepal, Kenya, Rusya, Hollanda, Bahreyn... Toplam 85 ülke ve 180 genç... Tüm dünyanın giderek artan 'çevre' sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Almanya'nın yeşilinden taviz vermeyen endüstri şehri Leverkusen'de bir araya gelen gençler...

Radikal'de Gör

Türkiye

02 Eylül 2007

Ağlara ilk istavrit takıldı

Avlanma yasağının kalkmasıyla önceki gece 'Vira bismillah' diyerek denize açılan balıkçılar ağlarını istavritle doldurdu. Balıkçılar denizden palamudun çıkmamasını küresel ısınmaya bağladı. İstavritin kilosu yaklaşık 1 YTL'den orta boy lüferin tanesi ise 15 YTL'den satıldı. Umduklarından daha çok balık tuttukları için sevinen balıkçılar yakında balık çeşidinin de artacağını söyledi.

Radikal'de Gör

Türkiye

01 Eylül 2007

Palamutlar da yağmuru bekliyor

Av yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçılar dün gece 'Vira bismillah' diyerek denize açıldı. Bu yıl derya kuzularının balıkçıların yüzünü güldürüp güldürmeyeceği konusundaysa kimi balıkçılar heyecanlı, kimileri umutsuz.

Radikal'de Gör

Türkiye

18 Ağustos 2007

Bu acı hiç unutulmayacak

Gölcük'te dün yakınlarının mezarlarının başına giden vatandaşlar ağıt yakıp ağladı.Deprem anması17 Ağustos depreminin sekizinci yıldönümünde merkez üssü Gölcük'te yine gözyaşı vardı. Ölenlerin defnedildiği mezarlıklar doldu taştı. Marmara'da birçok ilin hâlâ bir deprem senaryosu bile yok.

Radikal'de Gör

Türkiye

15 Ağustos 2007

Deniz otobüsünde 449 yolcuya bir 'dalgın' kaptan

449 yolcusuyla Avşa'ya giderken Zeytinburnu açıklarında demirli gemiye çarpan deniz otobüsünün sırrı çözüldü: Kazaya kaptanın dalgınlığı yol açmış! Kaptanın ifadesi, her gün bu araçlarla yolculuk eden binlerce kişinin 'Allah'a emanet' olduğunu gösterdi.

Radikal'de Gör

Türkiye

14 Ağustos 2007

Tatil yolunda dehşet

449 yolcusuyla Yenikapı'dan Avşa'ya yola çıkan 'Salih Reis', Zeytinburnu açıklarında demir atmış Ukrayna gemisine çarptı. Yolcular bir anda savruldu, merdivenlerden yuvarlananlar oldu, koltuklar yerlerinden fırladı. Olayda 48 yolcu yaralanırken yetkililer üç saat sonra yaptıkları basın toplantısında kaza nedenini açıklayamadı.

Radikal'de Gör

Türkiye

03 Ağustos 2007

'Türkiye'nin her yerinde tehlikeli atık varilleri var'

Firmalar da yakınıyorGebze Organize Sanayi Bölgesi yöneticisi Yücel Güngör anlatıyor: "Geçen yıl ava gittim, ormanda onlarca varil gördüm. Bertaraf için el etek öpüyoruz." Sanayiciler hemfikir: "Varilsiz yer yok. Asıl iş devlete düşer, arsa gösterip, denetlemeli."

Radikal'de Gör

Türkiye

02 Ağustos 2007

Her saat 23 ton çok zehirli atık doğaya...

Bitmeyen sorunÇerkezköy'de Deva Holding'e ait ilaç fabrikasının bahçesinde atık dolu varillerin bulunması, çözülemeyen 'tehlikeli atık' sorununu tekrar gündeme getirdi. Türkiye'de yılda 300 bin ton civarında çok tehlikeli atık oluşuyor, en büyük atık bertaraf tesisi İZAYDAŞ'ın kapasitesi ise 35 bin ton.Sayıştay uyarmıştıKapasitesi dolan İZAYDAŞ, başvuranlara 2008'den önce gün vermiyor. Diğer lisanslı kuruluşlar da yılda 65 bin tehlikeli atığı gideriyor. Sanayi şirketlerinin kalan 200 bin tonu ne yaptığıysa meçhul. Sayıştay da mayıstaki raporda, "Atıkların sadece yüzde 5'i usulüne uygun yok ediliyor" demişti.

Radikal'de Gör

Ekonomi

30 Temmuz 2007

Ayçiçeği de kuraklığa boyun büktü

Küresel ısınma, aşırı sıcaklar, susuzluk, kuraklık... Türkiye'nin tarım ürünleri tek tek kuraklığa teslim oluyor. Önümüzdeki hafta hasat dönemine başlayacak ayçiçeğinde yüzde 30-40 rekolte düşüklüğü bekleniyor.

Radikal'de Gör

Türkiye

29 Temmuz 2007

Bunu yapanlar polis mi?

20 günlük rapor alan Serkan Tekpetek'-in kulağı, sırtı ve kalçaları mosmor.Dayak iddiasıGazeteci Serkan Tekpetek, Beyoğlu polisinden iki saat boyunca dayak yediğini, gözüne biber gazı sıkıldığını, hareket halindeki araçtan atıldığını ve iki kaburgasının kırıldığını öne sürdü. Polis kaynakları: "Bu olayla ilgili bilgimiz yok, bakacağız."

Radikal'de Gör

Türkiye

28 Temmuz 2007

'Türk bilimci' mucitlere referans oldu

Bir kol saati düşünün ki aynı anda cep telefonu, televizyon uzaktan kumandası, ipod, fotoğraf makinesi gibi işlevleri olsun. Bütün bu aletlerin işlevlerini küçük bir cihazda toplamak için çok katmanlı ortamda devrelerin tasarlanması gerekiyor.

Radikal'de Gör

Politika

23 Temmuz 2007

Çarşamba'da çarşaf Şişli'de Sarıgül Gazi'de polis

Genel seçimler İstanbul'da sorunsuz tamamlandı. Seçim yasaklarına karşın kentte bazı bölgelerde parti bayraklarının indirilmediği gözlendi.

Radikal'de Gör

Türkiye

21 Temmuz 2007

Su sorunu barajın dibi görünmeden başlar!

Musluğu açtığınızda pembemsi renkte bir su akıyor. Hafif bir koku da duyuluyor. Eldeki verilerle hesaplandığında, İstanbul'un en fazla 100 günlük suyu kaldığı belirtiliyor.

Radikal'de Gör

Türkiye

14 Temmuz 2007

Türkiye'nin ilacı güneş kentler

Dünyada 100'den fazla örneği bulunan güneş kentlerle küresel ısınmanın önlenebileceğini savunan ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çetin Göksu, Antalya'nın bu konuda pilot il olmasını istedi.

Radikal'de Gör