Serkan Ocak

Loading

Travel Blog

Avcı savunma yaptı, davacısı Berk dinledi

OdaTV'ye yönelik Ergenekon soruşturması kapsamında yargılanan gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın aralarında bulunduğu 10 tutuklu sanık dün bir kez daha hakim karşısına çıktı.

24 Ocak 2012

Duruşma öncesi Çağlayan Adliyesi’nin özel güvenliği izdiham olmaması için sıkı önlemler aldı. İzleyiciler ve gazetecilere ayrılan 80 kişilik yer için tek tek numaralandırma yapıldı.

Hanefi Avcı bir önceki duruşmada yarım kalan savunması devam etti . Avcı, baskın sırasında ele geçirilen belgelerin ‘uydurma’ olduğunu savunarak, “Bir dosya aynı bilgisayarda oluşturulmuşsa, tarihler sıra ile olur. Eğer oluşturma tarihi yeni, değiştirme tarihi eskiyse bunun başka bir bilgisayarda hazırlandığı anlamına gelir” dedi. Avcı, Nedim Şener’le ilgili arasındaki ilişkinin polis- gazeteci ilişkisinden öte olmadığını, Şık’la da 1997’de Susurluk zamanı görüştüğünü söyledi. Yalçın Küçük’le fikren uyuşmadığını bu nedenle takip etmesinin mümkün olmadığını belirten Avcı’nın sözlerini Yalçın Küçük kesti ve “Beni takip ettiniz mi?” sorusuna Avcı, “ İstanbul İstihbarat Şube’deyken takip ettim” şeklinde cevap verdi.

Bu arada, duruşma savcısı hasta olduğu için duruşmaya katılamadı. Yerine şike iddianamesini hazırlayan Özel Yetkili Savcı Mehmet Berk, katıldı. Savcı Berk, ‘Haliç’te Yaşayan Simonlar’ adlı kitaptaki iddiaları nedeniyle Avcı’ya dava açmıştı. Avcı da bu nedenle Berk’in duruşmaya çıkmasına itiraz etti. OdaTv Davası’nın soruşturma safhasında sanıklar hakkında şikâyetçi olduğunu belirten gazeteci Nazlı Ilıcak’ın şikâyetinden vazgeçtiği belirtildi.

Kızın karnesi nasıl?
Gazeteciler ve siyasetçilerin izlediği duruşmada Şık’ın kızı Zeynep Mina da izleyici olarak yer aldı. Bu arada Nedim Şener, duruşmaya ara verildiğinde eğitim öğretime ara verilmesi nedeniyle eşi Vecide’ye kızının karnesini sordu. Bu soru salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

  • Paylaş:
alternative title

YORUMLAR