Albay Dursun Çiçek ve Bedrettin Dalan'ın sanıklar arasında yer aldığı 'ıslak İmza davası'nın ilk duruşmasında sanık avukatları reddi hâkim talebinde bulundu ve dava ertelendi
29 Haziran 2010
İSTANBUL - ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nda imzası olduğu öne sürülen Albay Dursun Çiçek’in ve altı kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. Sanık avukatları ‘reddi hâkim’ talebinde bulunduğu için duruşma ertelendi.
Dört sayfalık dokümanda imzası bulunduğu iddia edilen Albay Dursun Çiçek, iki kez tutuklanmış ve kısa bir süre sonra serbest bırakılmıştı. Ancak Çiçek üçüncü kez tutuklanarak
Silivri
Cezaevi’ne gönderilmişti. Çiçek ve aralarında Yeditepe Üniversitesi’nin kurucusu Bedrettin Dalan’ında bulunduğu yedi kişi hakkında açılan davanını ilk duruşması dün yapıldı.
Silivri Cezaevi’nde görülen duruşmaya Albay Çiçek, avukat Serdar Öztürk, Aydınlık muhabirleri Ufuk Akkaya ve Mehmet Deniz Yıldırım ile tutuksuz sanık İlhami Ümit Handan hazır bulundu. Hakkında yakalama kararı bulunan Bedrettin Dalan ile tutuksuz sanık ve MİT’çi Özel Yılmaz duruşmaya katılmadı.
Sanık avukatları mahkemenin Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ‘Erzincan Davası’ ile birleştirilmesi kararından vazgeçilmesini, dosyanın Yargıtay 11. Ceza Dairesi’ndeki ‘Cihaner Davası’ ile birleştirilmesini istedi. Çiçek’in avukatı Celal Ülgen müvekkilinin asker olması nedeniyle ‘görevsizlik’ kararı verilmesini isteyerek, mahkemenin coğrafi konum nedeniyle de ‘yetkisiz’ olduğunu savundu. Heyet diğer taleplerle birlikte Cihaner davası ile verilen birleştirme kararından geri dönülmesi yönündeki talep de oyçokluğuyla reddetti. Şengün, karara muhalif kaldı.
Sanık Serdar Öztürk’ün avukatı Hasan Gürbüz, üye hâkimler Sedat Sami Haşıloğu, Hüsnü Çalmuk ve Hasan Hüseyin Özese’nin tarafsızlıklarını yitirdiğini savunarak, reddi hâkim talep etti. Heyet, talebi mahkemenin diğer heyetinin değerlendirmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
Duruşma sonrası basın açıklaması yapan Çiçek’in kızı stajyer avukat İrem Çiçek şunları söyledi: “Babam sizlerin gördüğü gibi insanlara komplo düzenleyecek kadar alçak bir insan değildir. 100’e yakın tanık beyanı var. Hepsi babamın lehine görüş bildirmişler. İftiralarla birleştirilerek böyle bir komplo hazırlanıyor.”
Çiçek’in avukatı Celal Ülgen de müvekkilinin imzasının imza makinesiyle atıldığını savunarak “Üç eksenli CNC makinesiyle hiçbir makamın tanıyamayacağı imzalar atmayı başardık. Ülkede bu makinalardan kaç tane olduğunu bilmiyoruz” dedi.
YORUMLAR